21 Şubat 2012 Salı

Jeremy Lin Efsanesi Büyüyor!


Harvard mezunu, Tayvan'dan göç etmiş bir ailenin Los Angeles'da 1988 yılında doğmuş çocukları Jeremy Lin. Harvard ekonomiden 3.1 puanlık bir ortalama ile mezun olmuş üstelik. Dallas-Los Angeles falan derken en son 2010 yılında Golden State ile sözleşme imzalamış. Lokavt süresince de Çin'de basketbol oynamış. Söylenenlere göre burada yaptığı çalışmalar sayesinde geliştirmiş şutlarını. Kısaca hayatı bu Lin'in. Peki o'nu fenomen haline getiren ne?

Jeremy Lin bir ekonomi dergisinde kapak olsa, hikayesi yazılsa aynen şunlar söylenirdi; "Biliyor musunuz? Jeremy Lin daha önce de basketbol oynamış!"
Sadece bu kadar. Çünkü önemli şirketlerin başındaki insanların daha önce okul takımlarında falan oynadıklarını çok okuduk. Fakat bir adam Harvard mezunu olup, NBA'in altını üstüne getiriyorsa, işte bu inanılmaz bir hikaye haline gelir.

Gün geçtikçe kendisine olan güveni artıyor ve bu efsane bir çığ gibi büyüyor. Eksiklikleri daha yeni yeni kanallarda konuşulmaya başlandı. Öyle bir büyü yarattı ki insanlar maç başına 7-8 top kaybı ortalaması ile oynadığını fark etmiyordu bile. Zaten benimde bu yazıyı yazmamın temel sebebi bu.

Jeremy Lin'in basit top kayıpları yada pas verirken top kaybı yapmıyor. Efsanenin bir ilginç boyutu da bu. Savunmacısını geçtikten sonra sanki o oyuncunun bir daha topa hamle yapma hakkı yokmuş gibi davrandığı için top kaybı yapıyor. O oyuncuyu tamamen unutuyor. Durup topu saklamadığı için arkasından gelecek oyuncudan, sürekli top kaybı yapıyor. Arada oynadığı pozisyona bağlı olarak top kayıpları yapması gayet normal tabi ki, ama bu yaptığı top kayıpları fast break olarak geri dönüyor Knicks potasına.


Mutalaka bunları düzeltecektir çok çalışarak. Bu kadar emin olmamın nedenini Giorgo Tsoukalos açıkladı sağ taraftaki resimde. Tabi ki bu bir şaka(you don't say?) Golden State forması giyerken veya Çin'de veya Knicks'de oynarken çalıştığı hocaların hep bir ağızdan söylediği tek bir şey var, o da Lin'in çalışmayı asla bırakmadığı. Şutlarını geliştirdiği gibi, top kayıplarının da önüne geçecektir Lin.

Son olarak Knicks'in kadrosunu da yazalım ve yazıyı bitirelim. Tyson Chandler, Amare Stouemire, Carmelo Anthony, J.R Smith, Jeremy Lin.

Yuh ulan!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder