1 Nisan 2012 Pazar

Kocaman Gururumuzsun!



Çocukluğumda ezbere sayabildiğim ilk kadronun golcüsüydü Aykut Kocaman. Attı gollerle defalarca sevindirdi bizi. Yaptığı onca hataya rağmen (bu sezon da devam ettirdiği hataları) şampiyonluk ipini göğüsledik o takımın başındayken. Ama hatalarından ders almıyor Aykut hocamız. Bu açık ve net olarak gözüktü bir kez daha az önce biten Trabzon maçında.

Galatasaray maçında izahı yoktu Alex ve Stoch'u çıkarmasının. Bu maçta da işte o kadar anlamsız bir değişiklik yaptı. Tamam sakatlanan Alex'i çıkarman lazım. Yerine alacağın isim Özer mi olmak zorunda? Sonra Sow - Bienvenu değişikliği? Yahu takım ileri top getiriyor, Sow mu atamıyordu? Mantıklı hamle Dia ve Emre'yi oyuna almaktı ama oyuna Sow'u çıkartıp Bienvenu'yü alarak müdahale etti. Christian iyi oyuncu, fakat Fenerbahçe'nin her maçında 90 dakikayı çıkartması bir teknik direktör hatası değilde nedir?

Tamam Emre asabi, bu maçların tansiyonunu kaldıramayacak bir oyuncu. En azından son 15 dakika alınamaz mıydı Christian'ın yerine? Sakat diye kadroya almadıysa eyvallah, ama disiplin uygulamasının yapılacağı maç, bu maç mıydı?

Tekrar dönelim Özer konusuna. Evet Aykut Kocaman inanıyor Özer'e. Hatta pozisyona bile girdi oyuna girdikten sonra. Fakat Fenerbahçe'nin yediği golün de mimarı oldu. Topu kaptıran Bekir olabilir, fakat hep ev sahibi mi suçlu olacak? Hırsızın hiç mi günahı yok? 3 Trabzonspor'lu oyuncunun arasında duran Bekir'e pası veren Özer'in hiç mi suçu yok? İleri vurmak varken topu, Bekir'e pas veren Özer'i oyuna alan (ki Özer bunları hep yapıyor, İnönü'de oynanan Beşiktaş maçı en güzel kanıtıdır) Aykut Kocaman'ın hiç mi suçu yok? Yahu bütün maç boyunca Trabzon bu kadar hataya sürüklemedi Bekir'i. Bildiğin bombayı bırakıp kaçtı Özer Bekir'in kucağına. Sonra Bekir suçlu evet.

Şu maçın Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile bitmemesinin tek sorumlusudur Aykut Kocaman. Rakip bütün oyuncuları ile kalene yüklenirken, iki takım oyuncuları arasında en hızlı isim olan Dia'yı oyuna almamak yapılabilecek en bariz hatadır. Özür dilerim sürekli Özer konusuna geliyorum ama, geldiği tarihten itibaren hiçbir katkı veremeyen Özer'i en kritik maçlardan birinde oyuna almak hangi teknik direktörün deneyeceği birşeydir?

Kusura bakmayın ama, Özer'in girdiği pozisyona Fenerbahçe'li her oyuncu girerdi zaten. Oradaki isim Özer'di sadece.

Hep olumsuz şeyleri söyledik ama, Caner - Stoch tercihi bence doğruydu. Şenol Güneş'in de bunu beklediğini düşünmüyorum. Hem sol, hemde sağ kanadı kapattıktan sonra Fenerbahçe, Trabzon'un düşeceği, Volkan ve Olcan'ın pillerinin ilk yarı sonunda biteceği güzel bir öngörüydü Aykut Kocaman adına. Emre bugün kulübede olsa, Christian ve Selçuk ile başlaması da doğru olacaktı ama, Emre kadroda bile değildi.

Bütün bu hatalarına rağmen, dik duruşun yüzünden gururumuzsun Aykut Kocaman. Ama lütfen, aynı hataları tekrar tekrar yapma.

Son söz Trabzon taraftarlarına gelecek. Gerçi taraftar demek, bizlere hakaret o insanlara. Ayakkabı, don, gömlek, sutyen, şişe, sis bombası, meşale, bozuk para gibi cisimler atmak ülkemizde normal (!) görülüyor ne yazık ki. Peki ya bıçak atmak? Bu yanlış hatırlamıyorsam sahaya atılan ikinci bıçak oldu Avni Aker'de. Daha öncede Beşiktaş Fi-Yapı İnönü'de atılmıştı bir kez. Ama bunlara kılıf uydurmaya çalışmak, sahaya bıçak atılmasına rağmen hakem olarak soyunma odasına gitmemek nasıl izah edilebilir? Bunu yapan ben insanım diyerek, bizlerle nasıl ortak haklara sahip olabilir?

Sahaya yabancı madde atmak yasak ve bunu atan seyirciler bir daha maçlara alınmıyor ya hani, bugünden sonra ne olacak? Maçtan önce Organize İşler şarkılarını çaldıran, devleti soyan, Mecnun Odyakmaz'ın "bize teşvik teklif ettiler" itirafına rağmen halen dışarıda serbestçe dolaşan Sadri Şener gibi isimler Türk futbolunun içerisinde olduğu müddetçe, kusura bakmayın ama bunları daha çok izleriz. Yüce Türk Adaletine olan sonsuz güvenimiz sayesinde(!) bu isimlerin hak ettikleri cezayı alacaklarına olan inancımız tamdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder