25 Nisan 2012 Çarşamba

Bak Sen Şu İşe


Bir haller oldu Galatasaray'a. Fenerbahçe maçı aldığından beri, tuhaftır (!), herkese bir laf yetiştirme peşindeler. Fatih Terim önce hakeme, sonra Mehmet Topuz'a sardı. Ne demiş Mehmet "Goyduk, eğleniyoruz". Nasıl söylemiş? Kayserili şivesiyle. Yozgat doğumlu bir futbolcu, Kayseri şivesiyle konuşuyor. Bak sen şu işe.

Desen ki "Yozgat şivesiyle" eyvallah derim, söylemiştir derim. Maç sonu takım otobüsünde "Yabo dayı" diye bağıran, ağzından iki kere argo kelime çıkan Mehmet, galibiyetin mutluluğu ile yine ağzından kaçırmıştır derim. Kaldı ki, daha önceki maçlarda "goyduk mu?" diye bağıran Galatasaray'ın über etik, kültürel seviyesi yakılmış İskenderiye Kütüphanesinde bile bulunamayacak Galatasaray taraftarı değil mi? Etik kahraman Fatih Terim, ne zaman laf etmiş bunlara? İşine gelince etik, gelmeyince değişik!

Sonra yönetimi bile o kadar etik ki Galatasaray'ın. Bak mesela, koridorda "aşırı" sevinen Loran'ı stat dışına atmışlar mesela. Çılgınlar gibi seviniyormuş Loran. Sanırsın adam duvarlara balyoz ile girişti, Galatasaray'lı oyunculara Vuvuzela ile "goyduk mu" diye şarkı çaldı. Sonra neymiş, Loran Ermeni. Irkçılık savunucuları, böyle diyor. Hani Emre "fucking nigga" dedi ya. Türkiye'ye Emre getirdi ya ırkçılığı hep ondan bunlar işte. Tek suçlu Emre. Yoksa bu ülkede ırkçılık hiç olmadı canım benim. Bak sen şu işe ya. Emre'nin yaptıklarına bak hele. Ufacık boyu var türlü türlü huyu var ya.

Sonra Ultraslan. Bu adamlar soyunma odası koridorlarında geziyor mu? Hayır. Nereden haberleri oldu Loran'dan? Yönetim söyledi. Sonra bu Ultraslan Loran'ı tehdit edip, görüldüğü yerde gereğinin yapılmasını salık verdi mi? Verdi. Şimdi Galatasaray etik bir kulüp oldu mu? Oldu. Issız acun kaldı mı? Felek öcün aldı mı?

Etik medya ne yaptı? Yangına körükle gitti. Bu kadar etik bir ülkede yaşadığım için Rabbim (c.c.) sana teşekkür ederim.

Şimdi ben soruyorum sizlere. Oldu ki gözü dönmüş bir taraftar Loran'a "gereğini yaptı" Ultraslan'ın verdiği salık sonrası. Hatta Lig Tv muhabirinin arkasında durdu, yolladı arenaya. Rakı şişesi geldi diyelim Loran'ın kafasına. Allah korusun, olmaz demeyin. Rakı şişeleri, çakılar girer statlara Fenerbahçe maçı olduğu gün. Loran beyin kanaması geçirdi ve öldü. Ultraslan bir koreografide Loran için mi hazırlayacak?

Yahu insanlar çözemedi bu işi. Oğuz Altay, yarın Loran bıçaklansa, yaptığının azmettirmek olduğunu bilmiyor mu? Veya Lig Tv'ye Loran Trabzon'a gelmesin diyen taraftar grubu? Çıkacak olaylardan onlar sorumlu olmazmış Loran Trabzon'a gelirse. Neden? Ermeniymiş. Neden? Çünkü Fenerbahçe'li futbolcular ile çılgınca sevinmiş. Şimdi benim Trabzon'lu bu taraftar grubuna sorularım olacak.

1- Loran -buraya dikkat- Galatasaray maçı sonrası Fenerbahçe'li oyuncularla sevindi. Trabzon maçı sonrası değil. Burada sizi ilgilendiren kısım nedir?

2- Daha önce KTÜ'de okuyan Fenerbahçe'li taraftarları hedef göstermiş, daha sonra kendinizi yer yüzünden silmiş, hatta taraftar grubunu bile kapatmayı planlamıştınız. Yine aynısı olacak mı?

3- Emre'ye ırkçı olduğu için dava açacak yönetiminiz, "Ermeni Loran Trabzon'a gelmesin" dediğiniz için size de dava açar mı? Açarsa ne yapacaksınız?

4- Loran'ın başına bir şey gelirse Trabzon'da, hangi bakanın sizin için ince ince çalışmasını istersiniz?

Şimdi de federasyona ve onun ceza vermekle yükümlü kurumlarına sorular geliyor.

1- Trabzon seyircisi sahaya bıçak atmasına rağmen, Fenerbahçe maçına kadar(!!) ceza vermeniz manidar değil mi?

2- Sahaya bıçak atmanın cezası iki maç mıdır?

3- Loran'ın başına bir şey gelirse, sorumluluğunuzu kabul edecek misiniz?

4- Trabzon'da Fenerbahçe'li oyuncu, muhabir ve yöneticileri korumak için ne gibi bir planınız var?

Son olarak Gazeteciler Cemiyetine sorular geliyor;

1- Loran'a yapılanlar sonrası Galatasaray yönetimini neden kınamadınız?

2- Loran'ı tehdit etmelerine rağmen, neden Ultraslan hakkında bir bildirge yayınlamadınız?

3- Loran'ı tehdit eden Ultraslan veya stat dışına attıran Galatasaray yönetimine de ödül vermeyi planlıyor musunuz?

4- Siz ne işe yarıyorsunuz gerçekten?

Sonra Fenerbahçe "hede hödö". Bak sen şu işe...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder