2 Mayıs 2012 Çarşamba

Yar Bana Bir Eğlence


Garip bir süreç oldu bu şike davası. Komedi filmleri bile çıkar içerisinden. Karagöz ve Hacivat oyunlarının en güzel replikleri oluşturulur iddianameden. Artık gülüyorum yazılan raporlara, medyanın fişteklemelerine.

Şimdi Mehmet Baransu, "Etik kurul Fenerbahçe küme düşürülsün" diye rapor yazdı dedi önce. Ağır cezalar geliyor dedi. Sonra Yıldırım Demirören "şike sahaya yansımamış" dedi. Sonra bilirkişi raporu açıklandı, "Fenerbahçe'nin hesaplarında bir uygunsuzluk yok" kararı çıktı. Yani bu şu demek, Fenerbahçe şike yaptıysa bile bunu kulübün parası ile yapmamış. Ortada taşınırken kaybedilen 1 milyon dolarlık bir makbuz yok mesela. Veya Emenike'nin iddia edildiği gibi para sayarken görüntüleri olmadığı gibi, olsa bile kulübün parası olmadığı kesinleşti.

Şimdi etik kurul hangi maçlarda şike var dedi, yok dedi bilmiyorum ama, iş tuhaf bir duruma geldi.

Hepsini geçtim, Sadri Şener ayrı bir komedi. Yahu be adam, itiraf var hakkında. Diyor ki Mecnun Odyakmaz, "bize 1 milyon dolar teşvik teklif ettiler."

Hala diyorsun ki, biz neden PFDK'ya sevk edildik?

Fenerbahçe'nin durumu ortada.

Galatasaray'dan büyük ihtimalle taşınırken kaybettikleri 1 milyon dolarlık makbuzun savunması istenecek.

İ.B.B. İbrahim Akın yüzünden PFDK'ya sevk edildi herhalde. Çünkü şikenin en önemli dayanağı kendisi. Erzurum'lu bir imam ile yaptığı şike görüşmesi. O yüzden Aziz Yıldırım halen içeride.

Şimdi ne olacak peki?

Fenerbahçe hesaplarında usulsüzlük yok. Şike varsa bile sahaya yansımamış. Elle tutulur, gözle görülür bir delil yok anlaşılan.

Hatta hatırlatmadan yapamayacağım, hani şu meşhur siyah poşetten biletler çıktı.

Aaa Ankaragücü'ne giden para çekilmişti hani. Hah, o paranın el değiştirirken ki görüntüleri ortaya çıkmadı henüz.

Şimdi diyelim ki Fenerbahçe şike yaptı.

Nihai karar bu şekilde.

Demek ki Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu, kendi ceplerinden para ödediler. Tek mantıklı açıklama bu. 3 Temmuzdan sonra da kulüpten paralarını geri alacaklardı. Yoksa neden o kadar para harcasınlar?

Sonra Tamer Yelkovan. Kim? Fenerbahçe'nin muhasebecisi. Yani Fenerbahçe şike parasını kasadan ödediyse, o işi halletmek Tamer Yelkovan'ın elinde. Bilirkişi raporu? Usulsüzlük yok. Bakalım Tamer Yelkovan beraat edecek mi bugün.

Çünkü bu bir şike davası ya...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder