3 Mayıs 2012 Perşembe

Şansı Kaçırmak


Fenerbahçe açısından maçın önemini falan yazarak uzatmak istemiyorum yazıyı. Fakat bu bir adet haline geldi bu sene Fenerbahçe için. Tam Galatasaray'ın önüne geçecekler, o maçı kaybediyorlar. Tabi yine bugün mahkeme olması falan mühim değil. Bunlar bahane olamaz. Fakat gözüme çarpan iki üç detayı anlatmak istiyorum.

Fenerbahçe'de bugün iyi oynayan iki oyuncu vardı, Selçuk ve Mehmet. Gökhan Gönül sakatlandı ve oyundan çıktı. Aykut Kocaman bence burada maçı kaybetti. Bekir bildiğiniz gibi bir sağ bek oyuncusu. Selçuk ise zaten stoperlerin arasında oynayan bir libero. Yani Mehmet Topuz'u sağ beke çekmek yerine, Bekir'i o pozisyona, Bekir'in oynadığı bölgeye Selçuk Şahin'i çekse hem Özer'i oyuna sokmak zorunda kalmayacak, hemde maçın son anlarında Ziegler'i de stopere çekip, 3-4-3 dizilişine geçebilecekti. Zaten yorulmuş olan Beşiktaş, Aykut Kocaman'ın hamleleri sonrası bile pozisyon buldu. Fakat Fenerbahçe pozisyon yakalayamadı.

Tabi ki maç artık geride kaldı. Fakat adettendir diyerek devam edelim teknik detaylara.

Stoch yorulmuştu ama bana göre 90 dakikayı çıkarabilirdi. Burada hiçbir varlık gösteremeyen Alex - Caner değişikliği hem hızlı ataklara, hemde Beşiktaş'ın beklerini ileri çıkarmamasına sebep olabilirdi. Fakat Aykut hocanın bu gibi maçlarda bir tutarsızlığı oluyor. Bienvenu olsun, Sow olsun, ne kadar karşı çıksak bile, hem sağ hemde sol açık olarak oynadı bu sezon. Şimdi oyunda tuttuğunuz Semih'i -ki bence ilk yarının sonunda oyundan alınmalıydı- sağ açığa çekiyorsunuz. Daha önce o bölgede oynatmadığınız halde. Oyuna soktuğunuz Henri ise, forvetten çok sol açık olarak oynadı Fenerbahçe'de. Peki bu maç neden yorulmuş Semih sol açığa geçti?

Yani önemli 4 hata sayabilirim bu maç ile ilgili.

1-Semih ve Alex'in oyunda kalması.

2-Stoch'un oyundan alınması.

3-Selçuk'un oyundan alınması.

4-Mehmet Topuz'un sağ beke çekilmesi.

İşte bu sebepler yüzünden Fenerbahçe maçı krize dahi sokamadı.

Şimdi bunları düşünmek boşuna. Fenerbahçe'nin artık puan kaybetme lüksü kalmadı ve düğüm büyük ihtimalle Avni Aker'de çözülecek. Fenerbahçe için kazanmaktan başka bir çözümü olmayan maça, Galatasaray'ın 3 puan gerisinde çıkacak. Beraberlik dahi şansını bitiriyor Fenerbahçe'nin.
Tabi ki Beşiktaş'ın da TT Arena'da Galatasaray'dan puan alamaması durumunda bu senaryo gerçekleşecek.

Açıkça söylemek gerekir ki, ben bu puan kaybını Trabzon'a karşı bekliyordum, erken oldu.

Pazar gününe kadar, bakalım derelerin altından ne sular akacak...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder