9 Mayıs 2012 Çarşamba

Tutmaz Arkadaş


1 Mayıs sonrası Nihat Özdemir "Zaman" gazetesinden gelen tepki sonrası, "Fenerbahçe marjinal grupların provokasyon yapacakları yer değildir" demişti. Bunun nedenlerini bilmem ama, hem Zaman gazetesi, hem aksiyon dergisi, hemde Nihat Özdemir bilmelidir ki, Fenerbahçe herkesin takımıdır. Fenerbahçe halktır. Fenerbahçe'yi Fenerbahçe yapan, sarı laci bayrağın altında ne ırk, nede siyasi görüşümüzün bizi ayırmamasıdır. 3 Temmuzdan bu yana gösterdiğimiz mücadele buna en güzel örnek değil mi?

Yıllardır ülkemizin üzerinde aynı oyunları oynamadılar mı? Ortak görüşü savunan insanları, ırk, din, siyasal görüş diye böldüler. Kardeşi kardeşe kırdırdılar. Şimdi aynı oyunu Fenerbahçe üzerinde oynamak istiyorlar ama, tutmaz arkadaş...

Neymiş, Fenerbahçe tribünlerinde marjinal gruplar varmış. Sol çizgiye daha yakın olan bu gruplar, Fenerbahçe üzerinden siyaset yapıyorlarmış. Kanıtları da "Che" resimleriymiş, 1 Mayıs günü açılan "Fenerbahçe halktır, yıkılmaz!" pankartıymış. Bu yazının yayınlandığı mecra aksiyon dergisi. Yani Fethullah Gülen'in. Zaten yazının içeriğinde yazarı Erkan Acar'ın "Fethullah Gülen Hocaefendi" demesinden hangi maksat ile yazıldığı direk ortaya çıkıyor. Önemsenmeyecek bir yazı fakat, yine de tehlike arz ediyor. Hemde bütün çabalarımızın meyvesini almaya bir maç kalmışken...

Fenerbahçe Trabzonspor ile 6 Mayıs 2012 günü karşılaştı. Savaştan, pardon sahadan Fenerbahçe 3-1 galip ayrıldı. Sanırım birileri 1 Mayıs gününden beri bu anı bekliyormuş ki, hemen ertesi gün bu yazıyı yazdı. Erkan Acar'ın bu yazısının tarihi 07 Mayıs 2012.

Hadi bunlar tesadüf diyelim. Erkan Acar ve dergisi muhakkak buna güzel bir kılıf uyduracaktır. Peki Erkan Acar'ın özellikle yazısının link'ini futbolcularımız ve taraftar gruplarına twitter üzerinden yollaması ne demektir?

Bugüne kadar karşıt görüşlü pek çok yazarın yazılarını okudum. Twitter üzerinden bu yazının linklerinin paylaşılmasına da çok şahit oldum. Burada bir anormallik elbette yok. Kaldı ki, aynı şeyi bende yapıyor. Bu normal. Peki karşıt görüşte olduğunuz bir takımın futbolcusuna neden yazının linkini gönderirsiniz? Neden Trabzon galibiyeti sonrası?

Amaç çok bariz. Böl, parçala, yönet...

3 Temmuz gününden bu yana bütün silahlarıyla saldırmadılar mı üzerimize? Mehmet Baransu gibi niceleri, hiçbir cezadan korkmadan, kişilik haklarına saldırarak, başkanımız ve camiamızın itibarını lekelemek için çalışmadılar mı?

Onlar ne kadar uğraştılarsa da, biz yıkılmadık. Hatta daha güçlü döndük.

Başkanımıza destek için gittiğimiz adliye binası önünde adam öldürenlere bile müdahale edemeyen polis, uyarısız, çekinmeden biber gazı, cop hatta son olaylarda plastik mermi kullanmadı mı?

Ne zaman geri döndük adliye sarayı önünden?

Yıkılırlar dediler, bir ölüp beş doğarak gitmedik mi maçlara?

Baktılar olacak gibi değil, kopmuyoruz birbirimizden, eski taktiklerine döndüler.

Böl, parçala, yönet...

Amaçları basit. Tribün grupları içerisinde çatışma çıkartıp, direncimizi kırmak. Tribünlerde huzursuzluk yaratmak. Sanıyorlar ki sağcı-solcu diye ayırabilecekler tribünlerimizi.

Bu oyunlara gelme Fenerbahçe'li. Hesap günü yaklaştı. Futbolun içerisinde siyaset karıştıran, karıştırmaya çalışanların oyununa gelme. 3 Temmuzdan bu yana onur mücadeleni bir gün olsun bırakmadın, bu saatten sonra bu oyunlara gelme.

12 Mayıs günü, hesap günüdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder