18 Mart 2012 Pazar

Aşk hiç biter mi?



3 Temmuzdan bu yana yaşanan bir süreç var herkesin bilmemesi gereken şeyleri bile bildiği. Biz taraftarların bile yaşadığı inanılmaz bir endişe ve gerginlik var. Zor elbette o sahaya çıkıp ter dökmek. Hemde fazlasıyla. Kim suçlu olabilirdi ki alınan bir mağlubiyetten sonra? Kime kızabilir, kimi suçlu gösterebilirdik ki?

İlk 22 dakika belkide bu sezonun en güzel 5 golü arasına girecek iki gol attı Fenerbahçe. Bırak Muslera denen panteri, Casillas olsa ne fark ederdi? Peki o mücadeleye ne demeli? Melo denen şahıs bile ne olduğunu çözene kadar maç farka gidebilirdi. Evet, nasıl ki biz direkten dönen son topta, Baros'un vuruşu direğe doğru giderken bildiğimiz duaları ettiysek, eminim Galatasaray taraftarları da ilk 22 dakika boyunca "ulan yine 4-6 gol falan yemesek bari" diye düşünmüştür. Öyle hızlı, arzulu ve istekli başladı Fenerbahçe. Sezonun ilk yarısındaki maç sonu yazdığım yazıda da belirttiğim gibi korkmadan oynadı Fenerbahçe, 22. dakikaya kadar.

Sonra ne oldu, neler yaşandı bilmiyorum. Fakat Aykut Kocaman'da bilmiyor. Bilse açık oyunumuz yüzünden maç 2-2 oldu demezdi, sanmıyorum. Takımın morali de, kondisyonu da o dakikadan itibaren bitti. Durdu o saniye takım. Ne ileri gidebildi, ne ileri gittiğinde geri dönebildi. Benzini bitmiş bir takım olduk o andan itibaren. Takımın tekrar yürümesini sağlayacak bir hamle dahi yapamadı Aykut Kocaman. Sanırım memnundu oynanan oyundan.

Galatasaray ise rakibiniz, kazanmak için yapacağınız basit bir şey var. Aslında basit değil elbette ama üzerinde kafa patlatmak gerektirecek kadar ince bir detay değil. Galatasaray'ın iki orta saha oyuncusu Melo ve Selçuk'a yaptığınız etkili bir pres, bütün takımı kitlemeye yetiyor. Özellikle de etkili kanat oyuncularınız varsa. Bu kadar basit işte. Fenerbahçe'de aslında ilk 22 dakika boyunca bunu inanılmaz iyi bir şekilde uyguladı. Top yaptırmayınca bu iki oyuncuya, golleri de buldu, oyunun da tek hakimi oldu. Yine o lanet 22. dakika geldiği anda bundan vazgeçti Fenerbahçe. Ya Aykut Kocaman istedi bunu, yada takım kendisi yorulduğu için durdu. Ama yinede burada Aykut Kocaman'da hata. Suç demiyorum bakın, böyle bir sezon içinde suç olmaz. Sadece ama sadece hata olur. Geçen sezon veya aklanıp çıkacağımız dava sonrası önümüzdeki sezon bu hataları yapsa Aykut hoca, işte o zaman suç olur.

Kim çöktü Fenerbahçe orta sahasında? Christian Baroni. Baktın olmuyor, artık basamıyor Baroni, alırsın oyundan yerine Selçuk Şahin'i koyar, en azından maçı kilitlersin. Peki Baroni 90 dakika sahada kaldı mı? Kaldı... Maçın en çok top kaybı yapan oyuncusu oldu mu? Oldu...

Stoch çıktı sonra. Stoch neden çıktı? Eboue'nin ileri çıkamamasının tek nedeniydi yahu Stoch. Zaten Eboue ileri çıkmaya başladıktan sonra belli değil miydi gol yiyeceğimiz? Hanginiz anlamadı, hanginiz hissetmedi bunu? Aykut hoca da hissetti bunu. Ama yaptığı yanlıştan başka bir yanlış ile dönmeye çalıştı. Christian'ı çıkartıp Dia'yı alacağı yerde, Alex'i çıkarttı oyundan. Sonra Mehmet Topuz çıktı, yerine Bienvenu girdi. Dia sol açık, Bienvenu sağ açık, pilleri bitmiş iki orta saha oyuncusu Emre ve Baroni + yaratıcılık konusunda önümdeki fincandan bile daha kötü Selçuk ile daha fazla yaslandı Fenerbahçe.

İlk maç sonrası da söyledim bunu. Guardı düşmüş bir boksör daha fazla yumruk yemez mi? Sen önde bu kadar savruk bir takım ile oynarsan, rakip daha çok yüklenmez mi? Yahu 6 oyuncu içerisinde çekineceğin tek adam Sow ise, Muslera bile gidebilirdi bizim kaleye. Galatasaray harika oynadı, bakın bunu yürekten söylüyorum. Ama buna çanak tutan Fenerbahçe'ydi. Bugün birkaç abimiz ile maçı değerlendirirken "bir geçen 2-2 biten Madrid-Barca maçında, birde bu maç bu kadar ezici bir futbol gördüm ben" denecek kadar ezici bir oyun değildi elbette. Fakat bunun sebebi tamamen Fenerbahçe. Yahu 22 dakika Galatasaray'ın başarılı pası 3-4 falan. O kadar abartmaya gerek mi var?

İlk maçta mağlubiyetin iki ana unsuru vardı. Birincisi Bilica'nın oynaması, ikincisi Bilica'nın oynatılması. Bu maç ise gereksiz bir korku...

Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Herkes bunun farkında. Doğru bir kadro yapımız yok, en azından orta saha için konuşuyorum. Gol atmasını bekleyeceğimiz 3 kişi var sadece. Alex, Sow ve Stoch. Rakip bunu bilmiyor mu? Biliyor tabi ki. Sen bunları çıkarttıktan sonra kimle gol atacaksın arkadaş? Bu oyuncuların yerine defans oyuncusu alacak kadar mı korkulacak bir takım mı Galatasaray?

Son olarak genç kardeşim, adaşım Galatasaray'lı Semih. Maç sonrası "Bunu ancak Fenerliler yapardı zaten :):):):)):))):):" falan yazdın hani twitter'a. Bunun playoff ve önümüzdeki sezon maçları da var. Baskıyı kaldırırım diyorsan, sana şimdiden kolay gelsin :):):):):)))):):):

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder