17 Ocak 2012 Salı

Şaka Gibisin Ainge




Aslında bunu geçen sezon Perkins takasından önce yazmam gerekirdi ama Danny Ainge sanırım üşüttü. Bir leprikon gelip takımı yönetse daha başarılı takaslar yapar diye düşünüyorum.

Ne olmuştu geçen sene? Bu adam Kendrick Perkins gibi bir uzunu Jeff Green ve Nenad Krstic karşılığında Oklahoma'ya göndermişti hatırlayacağınız gibi. Peki şuan elinde ne kaldı Celtics'in? Sakat ve sezonu kapatmış bir Jeff Green.

Geçen sezon yapılması gereken bir şey vardı. İki O'neal'ın da bu sezon takıma katkı vermeyeceği kabak gibi belliydi. Bu yüzden biraz zorlayıp Perkins'e kontratta önerdikleri parayı arttırarak takımda tutabilirdi. Bunu yapmadı efsane guard Ainge. Tabi ki beklendiği gibi oldu ve pivot mevkisinin kan kaybı nedeniyle 4-1 kaybettiler Heat'e. Üstelik Ainge takımda çok fazla uzun var diye Semih'i de Cavs'a gönderdi.

Lokavt oldu ve sezon başladı. Celtics taraftarları takastan gelecek iyi bir pivot bekliyordu. Peki Ainge ne yaptı? Her takımın isteyeceği, "Big Baby" lakaplı Glen Davis'i Won Vafer ile Brandon Bass takasında kullandı. Durmadı, Rajon Rondo gibi en iyi 3-4 oyun kurucudan birini Chris Paul ile takaslamaya çalıştı. Tabi buradaki amacı Paul'ü daha sonra takasta kullanarak eksik parçaları tamamlamaya çalışmaktı. Tabi ki Rondo'nun motivasyonu dibe vurdu. O takımın kendi etrafında kurulacağını düşünürken, Boston o'nu takasta kullanmaya çalıştı.

Herkes Rondo'nun takasta kullanılmak isteneceğini biliyordu elbette. Fakat kimsenin beklemediği Chris Paul takasıydı. Howard takımdan ayrılmak isterken, teklif bile yapılmadı sanırım.

Durun, daha bitmedi Ainge'in yaptıkları. Daha sonra Oklahoma'dan Rondo ve Jeff Green karşılığında, Perkins ve Westbrook'u istedi. Oklahoma'nın şampiyonluktaki en büyük engeli Westbrook'un etrafında kuracaktı yani takımı. Düşündükçe tüylerim ürperiyor.

Peki şimdi ne olacak? Takas olmaz ise Free Agent olarak imzalayabilecekleri pivotlar şunlar;

-Fesenko
-Joel Przybilla
-Francisco Elson
-Erick Dampier
-Jarron Collins

Bunların dışında birde geri dönmek istediğini belirten Rasheed Wallace oldu ama Ainge yine gerek görmedi.

Şimdi kara kara düşünüyoruz. Bakalım Ainge ne gibi bombalarla gelecek önümüzdeki günlerde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder