17 Ocak 2012 Salı

Bulls Taraftarı ve Boozer



Bulls taraftarları "DNA'sında bir şampiyonun genleri yok" diyorlar genellikle Boozer'ı eleştirirken. Aldığı paranın çok yüksek olmasından dem vuruyorlar. Bir diğer gerekçe ise çok tembel olması. En azından onlar böyle düşünüyor. Haksız da sayılmazlar. Boozer özellikle savunmada o kadar tembel davranıyor yada uyuyor ki, dinamikleri savunma üzerine kurulu Bulls'un çok rahat sayı yemesine neden oluyor. Savunmada bir saniyelik uyumalar, adam kaçırmalardan, top kayıplarından ziyade, savunmanın en temel prensiplerini bile umursamıyor Boozer. Geçtiğimiz günlerde oynanan bir maçta (tam olarak hatırlamıyorum) Noah ve Rose ikili sıkıştırma (double team) yaparken, Boozer sayesinde sayı yedi Bulls. Neydi suçu?

Basketbol oynamış, izlemiş, dinlemiş, okumuş, duymuş herkesin bildiği, bilmesine gerek yok, mantıklı herkesin düşünebileceği bir kural vardır double team yapılırken; topa en yakın oyuncuyu tutmak. Yani arkadaşlarınız double team yapıyor, rakibinizden bir oyuncu double team'e maruz kalan oyuncuya yardıma gidiyorsa, yapmanız gereken tek şey o oyuncunun karşısında durmak. Peki Boozer ne yaptı? Olduğu yerde bekledi ve takımının 3 sayı yemesine sebep oldu.

Bunları her maç en azından 3-4 defa yapıyor Boozer. Az görünse bile 3-4 hücumda kolay sayı yemeniz maçın elinizden gitmesine bile sebep olabilir. Bu da basketboldan en çok anlayan taraftar topluluğu olan Bulls seyircisini çileden çıkartıyor. Tabi Boozer birde o gün maça konsantre olamamış ve şutları kaçırıyorsa, bu durum tepki gösterip ıslıklamaya kadar gidiyor.

Ayrıca Taj'ın ve Ömer'in savunmada yaptıklarını gördükçe Boozer'ın bu hataları daha çok gözlerine batıyor.

Son olarak şunu eklemekte fayda var. Bulls seyircisi Josh Smith'i takımlarında görmek istiyor. Tabi ki Atalanta yönetimi böyle bir takası gündemine bile almaz, almayabilir. Yine de olmaz dememek lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder