30 Kasım 2014 Pazar

İkiyüzlü Bir Millet



Basit, açık bir gerçek var ortada. İkiyüzlü bir milletiz. Müslüman komşularını öldüren Sırplar gibiyiz hepimiz. Dün yemeğimizi paylaşırken, ertesi gün öldürüyoruz komşumuzu.

Basit, açık bir gerçek var ortada. İkiyüzlü bir milletiz. Ergenekon, Balyoz davaları sahte diyoruz, saatlerce mahkeme kapılarında direniyoruz ama aynı polis, aynı hakim, aynı savcının açtığı şike davasına "GERÇEK" diyebiliyoruz.

Basit, açık bir gerçek var ortada. İkiyüzlü bir milletiz. Kendi takımımızın oyuncusu kendini yere atıp, başka bir oyuncunun haksız yere kırmızı kart görmesine sebep olup, ardından dil çıkarmasına "KOÇUM, ASLANIM" diyoruz, o takımın bir başka oyuncusu, bu oyuncuya hakaret edince, "NE HAKKI VAR, FUTBOLUN DÜŞMANI" diyoruz.

Basit, açık bir gerçek var ortada. İkiyüzlü bir milletiz. Kendi takımımız haksız yere penaltı kazanıyor, "VERMEK ZORUNDA, AZ ÖNCE BİR PENALTIMIZI ÇALMADI" diyoruz.

Basit, açık bir gerçek var ortada. İkiyüzlü bir milletiz. Kendini hiçbir oyuncu bile yokken yere atan oyuncuyu takımımızda görmek istememiz gerekirken, o'na gol atınca "KRAL" diyebiliyoruz.

Sadece kendi gerçeklerimiz var. Sadece tarafını tuttuğumuz şey neyse, o'nun gerçekleri var.

Ben Müslüman'ım, halkımızın büyük çoğunluğu da benimle aynı dine mensup. Allah'a inanmayanların, inandığı insanı değerleri Kuran söyler zaten. Mesela "haram" yemeyin. Haksızlık etmeyin. İnsan olabilmek için, insan gibi yaşamayı talep etmek için, önce insanlığın temel değerlerini yerine getirmek gerekiyor.

DOĞRU HER YERDE, HER ŞEKİLDE DOĞRUDUR. KİM İÇİN OLURSA OLSUN, GERÇEK GERÇEKTİR.

Basit bir önerme yapalım.

Madem şike davası doğru, haklı bir dava, o zaman yargılanan bütün paşalar darbeci.

Bu kadar basit.

Gerçekten bu kadar basit. Ne paşalar darbeci, ne Fenerbahçe şikeci. Ne Volkan ve Emre adamın dibi, ne Melo en şerefli oyuncu.

Sonra diyoruz ki, nasıl bu kadar basit bölebiliyorlar ülkemizi diye.

Baksana, kendi tarafımızın aleyhine ise, fırıldak gibi dönüyoruz gerçekler karşısında.

Hem fırıldak, hem ikiyüzlü bir milletiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder