31 Mayıs 2014 Cumartesi

Gezi Parkı S02EP01


İlk sezon askerde olduğum için, kaçak göçek twitter üzerinden takip ettik yaşananları. Pek olaylardan haberimiz yoktu. İçeriye kaçak göçek soktuğumuz cep telefonu üzerinden öğreniyorduk olan biteni. Televizyon yok, olanlarda zaten penguen belgeseli veriyormuş. Hava Kuvvetlerinde yaptığım için askerliği, yakındım Ankara'da ki olaylara. Nöbette bizim oralara kadar geliyordu biber gazı. Tepemizde 7/24 polis helikopteri vardı. Korkularının büyüklüğünü o zaman anlamıştım.

Bugün sivilim, evimdeyim. Çünkü Anadolu yakasından, Avrupa Yakasına geçmek imkansız gibiydi bugün. 25.000 polis görevliymiş bugün. Yani Tomoyoki Yamashita'nın 130.000 İngiliz askerine karşı birlikte savaştığı 30.000 askerinden beş bin daha fazla. Aynı onun gibi gidiyor zafere BB. Yamashita kendisine "Malaya Kaplanı" lakabını getiren Singapur zaferinde, insanlık kanunlarını hiçe saymış ve pek çok savaş suçu işlemişti. Tıpkı BB gibi.

Sonu mu ne oldu? Filipinler'in başkenti Manila'da, işlediği savaş suçları yüzünden asılarak idam edildi. Sonu benzer mi? Bu gidişle evet...

Peki bugün, geçen sene gibi olmamasının sebebi ne? Sadece polisler olabilir mi?

Hayır. Burada olmamama rağmen, en net gördüğüm şey, halkın refleks olarak sokağa çıkmasıydı. Bugün o refleksi gerektirecek bir durum yoktu ortada. Planlıydı yani herşey. Bizler anmaya gitmek istedik, onlar geçen seferin verdiği korku ile Taksim'i insana kapattılar. Çünkü anlamıyorlar ve insan sadece anlayamadığı şeylerden korkar.

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder